OPENDEURDAG! Harmonie: 22 maart 2025
Voor wat betreft het instrument
volgen de leerlingen in het 4e jaar 2 uur hoofdinstrument (één instrument naar keuze), waarvan 1 uur jazz en 1 uur poprock
volgen de leerlingen in de derde graad 2 uur hoofdinstrument (één instrument naar keuze) jazz en/of poprock in functie van de door hen gekozen optie en 1uur neveninstrument. Alle instrumenten binnen de genres jazz en poprock worden aangeboden alsook muziekproductie.
Het neveninstrument
voor niet-pianisten verplicht piano (optie Jazz) of keyboards (optie Poprock)
voor pianisten (Jazz) en keyboards (Poprock) een instrument naar keuze in functie van de gekozen optie
De afdeling Poprock organiseert vanaf komend schooljaar ook een optie muziekproductie in de derde graad. We bereiden de leerlingen optimaal voor op het toelatingsexamen muziekproductie aan een conservatorium of hogeschool (conservatorium Gent, PHL, enz.). Er wordt gewerkt aan opnametechnieken, mixing, materiaalkennis, programming, instrumentenleer, songanalyse, leadsheet, etc. De leerlingen worden ook ingezet in de poprock ensembles, waar ze o.a. leren werken met live sequencing. Productie wordt in onze school onderwezen als een instrument. Elke leerling krijgt dus 2 uur per week productieles in de opnamestudio van de school.
Voor wat de cursus ensemble betreft:
in het 4e jaar volgen alle leerlingen én jazzensemble (2 uur) én poprockensemble (2 uur)
in de derde graad volgen de leerlingen of jazzensemble (4 uur) of poprockensemble (4 uur) in functie van de door hen gekozen optie (jazz of poprock) De jazzgeschiedenis komt ruim aan bod in de cursus muziekesthetica.
Net zoals voor de klassieke muziek zijn een minimum toelatingsniveau en toelatingsproeven vereist.
Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Jonas Veirman jazzpoprock@kunsthumaniora.be.
Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.
Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.
Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.
Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.
Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en slagen voor de toelatingsproef.
Hoe je je registreert voor de toelatingsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijvingen.