3e graad - Domein Kunst en Creatie

JAZZ of POPROCK

De studierichting Muziek (Jazz of Poprock) is doorstromingsgericht, m.a.w. we leiden op tot aan de derde graad en vanaf daar is het de bedoeling dat je succesvol doorstroomt in het hoger muziekonderwijs in een richting jazz of poprock. Wanneer je wordt toegelaten tot onze derde graad Jazz of Poprock maak je een keuze tussen jazz of poprock. Voor je hoofdinstrument kan je nog steeds beiden studeren maar voor de ensemblelessen moet je een keuze maken. Jazzmuziek wordt in België onderwezen aan alle conservatoria en het Lemmensinstituut. Voortgezette opleidingen voor popmuziek vinden we bij KASK (Gent) en PHL (Hasselt). Verder zijn er nog tal van mogelijkheden om jazz of poprock verder te studeren in Nederland of de rest van de EU.

Instrument

Voor wat betreft het instrument

Het neveninstrument

Productie

De afdeling Poprock organiseert vanaf komend schooljaar ook een optie muziekproductie in de derde graad. We bereiden de leerlingen optimaal voor op het toelatingsexamen muziekproductie aan een conservatorium of hogeschool (conservatorium Gent, PHL, enz.). Er wordt gewerkt aan opnametechnieken, mixing, materiaalkennis, programming, instrumentenleer, songanalyse, leadsheet, etc. De leerlingen worden ook ingezet in de poprock ensembles, waar ze o.a. leren werken met live sequencing. Productie wordt in onze school onderwezen als een instrument. Elke leerling krijgt dus 2 uur per week productieles in de opnamestudio van de school.

Ensemble

Voor wat de cursus ensemble betreft:

Net zoals voor de klassieke muziek zijn een minimum toelatingsniveau en toelatingsproeven vereist. 

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Koen Lieckens jazzpoprock@kunsthumaniora.be

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, toelatingsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en slagen voor de toelatingsproef.  

Hoe je je registreert voor de toelatingsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijvingen.