3e graad - Domein Kunst en Creatie 

FOTOGRAFIE

Ben je gepassioneerd door fotografie? Dan is deze richting voor jou. De nadruk ligt in onze opleiding op de veelzijdige facetten van fotografie. Je krijgt ook een kleine basis video. In het vak multimedia leer je aan de hand van verschillende nieuwe digitale technieken essentiële kennis voor de hedendaagse fotograaf. Daarnaast heb je het vak beeldende vorming waar je met analoge en digitale technieken de nodige aanvullende kennis opdoet voor je fotografie en creativiteit. 

Het ontwikkelen van je creativiteit en flexibiliteit is een essentieel deel in onze opleiding.

Aan de hand van specifieke opdrachten pas je de aangeleerde kennis zelfstandiger toe dan in de 2de graad.

In het nieuwe vak multimedia ga je jezelf nog iets meer verdiepen in webdesign, interactiviteit, digitale 3D en nieuwe media.

Op het einde van het zesde jaar is er een Geïntegreerde Proef waarin je aan de hand van een persoonlijk project laat zien dat je klaar bent voor het hoger onderwijs of de beroepswereld. Dankzij de veelzijdigheid van onze opleiding kan je nog veel kanten uit.

Gedurende de opleiding bezoeken we regelmatig tentoonstellingen en werken buiten de schoolmuren aan verschillende projecten.  Workshops en lezingen met experts en kunstenaars laten je kennis maken met artistieke projecten en de nieuwste ontwikkelingen in o.a. audio, animatie, foto of video.

Dit is een richting met dubbele finaliteit. Je kan na een succesvol parcours in de derde graad verder studeren of je kan direct aan de slag in het werkveld.

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Marc Tops via audiovisuele@kunsthumaniora.be.

DOE DAG! 

Woensdag 8 mei 2024 

Inschrijven via audiovisuele@kunsthumaniora.be

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, oriënteringsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en deelgenomen hebben aan de oriënteringsproef.  

Hoe je je registreert voor de oriënteringsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijving.

GALERIJ