3e graad - Domein Kunst en Creatie

DANS

Danser zijn is een prachtig, maar ook een veeleisend beroep en vergt vele jaren van intensieve danstraining. Net zoals bij topsport is een goede begeleiding onontbeerlijk. De leerlingen worden deskundig begeleid door een team van professionele dansleerkrachten, gastdocenten, kinesisten en het DAB (Dans Anatomische Begeleiding) team.

Zowel in de eerste, tweede en de derde graad is klassieke danstechniek en hedendaagse danstechniek een essentieel onderdeel van de basisopleiding. Wij profileren ons voornamelijk in de hedendaagse dans op technisch en creatief vlak en improvisatie waarvan het aantal lestijden gradueel toeneemt (4 uur in het 1e leerjaar, 6 uur in het 2e leerjaar; 8 uur in de tweede graad en 12 uur in de derde graad). De leerlingen trainen 1 uur pilates in de tweede en derde graad.

Tijdens GWP weken krijgen de leerlingen o.a. extra workshops in:  choreografie, historische dans, floorwork, licht- en geluidstechnieken, percussie en ritme, massage, anatomie, voedingsbegeleiding, yoga... 

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Filip Van Huffel via dans@kunsthumaniora.be


Je kan ons ook volgen op:

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, toelatingsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en slagen voor de toelatingsproef.  

Hoe je je registreert voor de toelatingsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijvingen.

GALERIJ