2e graad - Domein Kunst en Creatie

JAZZ-POPROCK

De studierichting Muziek (Jazz-Poprock) is doorstromingsgericht, m.a.w. we leiden op tot aan de derde graad en vanaf daar is het de bedoeling dat je succesvol doorstroomt in het hoger muziekonderwijs in een richting jazz of poprock. Jazzmuziek wordt in België thans onderwezen aan alle conservatoria en het Lemmensinstituut. Voortgezette opleidingen voor popmuziek vinden we bij KASK (Gent) en PHL (Hasselt). Verder zijn er nog tal van mogelijkheden om jazz of poprock verder te studeren in Nederland of de rest van de EU.

Instrument

Voor wat betreft het instrument: volgen de leerlingen in het 3e en 4e jaar 2 uur hoofdinstrument (één instrument naar keuze), waarvan 1 uur jazz en 1 uur poprock. Alle instrumenten binnen de genres jazz en poprock worden aangeboden.

Het neveninstrument:

Ensemble

Voor wat de cursus ensemble betreft: in het 3e  en 4e jaar volgen alle leerlingen én jazzensemble (2 uur) én poprockensemble (2 uur).

Net zoals voor de klassieke muziek zijn een minimum toelatingsniveau en toelatingsproeven vereist. 

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Koen Lieckens via jazzpoprock@kunsthumaniora.be

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, toelatingsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en slagen voor de toelatingsproef.  

Hoe je je registreert voor de toelatingsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijvingen.

GALERIJ