2e graad - Domein Kunst en Creatie

ARCHITECTURALE EN BEELDENDE KUNSTEN

Heb jij zin om je beeldend talent te ontdekken? Kan jij je ook enorm ontroerd worden/raken als je voor een werk van Van Gogh staat, maak je graag een omweg om toch nog een blik te werpen op het nieuwe havenhuis.

Wil jij beeldende kunst onderzoeken en via aangeleerde technieken experimenteren om zo tot je eigen beeldend werk te komen? Dan is Architecturale en Beeldende Kunsten een studierichting voor jou.

Wij reiken je bouwstenen, technieken en materialen aan, leren je kunststromingen kennen en begeleiden je in het maken van keuzes in je artistiek proces. We gaan in dialoog met jou om zo jouw expressiekracht te verruimen.

Daarna gaan we nog een stap verder. Hoe komt jouw werk nu optimaal tot zijn recht, hoe presenteer je je creaties individueel en in groep?

Al deze elementen komen aan bod in drie kunstvakken:

Het waarnemingstekenen vertrekt van de basisprincipes van het constructief tekenen en evolueert naar het organisch tekenen van planten en dieren. We gebruiken hiervoor verschillende materialen zoals potlood, houtskool, krijt, pen en inkt.

In het vak beeldende vorming leer je hoe je een compositie opbouwt met vorm, licht, kleur en materie.

In het vak architecturale vorming leer je ontwerpen en ruimtelijk vormgeven, met architectuur en product design als inspiratiebron. Zo verfijn je je ruimtelijk inzicht.

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Ann Cornelis via beeldendekunst@kunsthumaniora.be

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, oriënteringsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en deelgenomen hebben aan de oriënteringsproef.  

Hoe je je registreert voor de oriënteringsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijving.

GALERIJ

Vak waarnemingstekenen 3e jaar 

Vak waarnemingstekenen 3e jaar

Vak architecturale vorming  3e jaar

Vak architecturale vorming 3e jaar 

Vak architecturale vorming 3e jaar

Vak beeldende vorming 3e jaar

Vak waarnemingstekenen 4e jaar

Vak architecturale vorming 4BAK


Vak beeldende vorming 4e jaar

Vak waarnemingstekenen 4e jaar

Vak architecturale vorming 4BAK


Vak beeldende vorming  4e jaar