Voorbereidend jaar op Hoger Kunstonderwijs

WOORD-DRAMA

Ben je gepassioneerd door theater, voel je de noodzaak om je artistiek te ontwikkelen als speler, maker, verteller? Ben je gedreven om inzicht te krijgen in jouw mogelijkheden binnen de aangeboden disciplines? Dan is het Voorbereidend Jaar Woord-Drama misschien iets voor jou.

Een schooljaar lang word je ondergedompeld in een theaterbad. Je wordt artistiek uitgedaagd tijdens de spel- en woordlessen, in de vakken repertoirestudie, tekstanalyse en kunstinitiatie verwerf je de nodige bagage om je blik op de podiumkunsten, de literatuur en de beeldende kunsten te verruimen. Je werkt aan stem en uitspraak, je danst en zingt. Tijdens de lessen media ga je aan de slag als interviewer, presentator en podcastmaker. In hedendaagse podiumtechnieken onderzoek je de toepassing van audiovisuele beeldtaal in een hedendaagse theatervoorstelling.

Je wordt begeleid door een vast team van professionele leerkrachten en daarnaast word je in de ateliers ook uitgedaagd door gastleerkrachten die vanuit hun beroepspraktijk je laten kennismaken met diverse speltechnieken.

Heb je een diploma van secundair onderwijs op zak dan kan je je inschrijven voor de toelatingsproeven. Alle informatie hierover vind je op de pagina Inschrijvingen.

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Karen Vanparys via karin.vanparys@kunsthumaniora.be

Je kan ons ook volgen op:

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Toelatingsvoorwaarden, toelatingsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en slagen voor de toelatingsproef.  

Hoe je je registreert voor de toelatingsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijvingen.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

GALERIJ

U bevindt zich hierDju

Bruiloft

Phaedra

Antigone tot de derde