INSCHRIJVING 2022-2023

Afdeling BEELDENDE KUNSTEN

3e tot 6e JAAR

Kandidaten die willen inschrijven in het 3e of 4e jaar Decor en Etalage (Beroepsecundair Onderwijs) in onze campus Distelvink in Hoboken, vinden alle informatie op site van Atheneum Hoboken.


Wil je starten in één van onze andere studierichtingen uit het 3e, 4e, 5e of 6e jaar, vind je hieronder alle informatie om te registreren voor de proeven, de proeven af te leggen en ten slotte in te schrijven.


 1. Registratie

Elke kandidaat registreert zich online via onderstaand registratieformulier:

REGISTRATIEFORMULIER

Naast het invullen van persoonlijke en studiegegevens, kies je via dit formulier ook de gewenste klas en de datum waarop je de proef wil afleggen. Merk je na de registratie dat je de datum van je proef wil veranderen, registreer je je gewoon opnieuw.

Na de registratie:

 • ontvang je automatisch een bevestigingsmail. Controleer zeker of je deze al dan niet in de ongewenste post gekregen hebt. Heb je niets ontvangen, contacteer dan de school;

 • verwachten we je om deel te nemen aan de proef op de door jou gekozen datum;

 • kunnen we je per mail op de hoogte houden bij eventuele wijzigingen omtrent proeven of inschrijven;

 • krijg je geen mail ter uitnodiging of herinnering aan de proef.


Voor onderstaande klassen kan je je niet meer registreren. Contacteer telefonisch de school voor meer info

3 Architecturale en Beeldende Kunsten, 3 Beeldende en Audiovisuele Kunsten, 3 Fotografie, 4 Fotografie, 5 Beeldende Vorming, 5 Vrije Artistieke Opleiding en 5 Toegepaste Beeldende Kunsten


 1. Proef

De afdeling Beeldende Kunst organiseert oriënteringsproeven. Om toegelaten te worden, moet je aan de proef hebben deelgenomen.

Waarom organiseert de! Kunsthumaniora proeven? Om je zelf te laten ervaren wat het betekent om aan onze school te studeren en om advies en feedback te krijgen van de coördinatoren. Op basis van jouw prestatie, talent en motivatie oordelen de coördinatoren of je kan starten aan de! Kunsthumaniora. Zij adviseren een klas waarin jouw talenten volgens hen het beste passen. Dit hoeft niet de klas zijn die je tijdens de registratie hebt opgegeven. Pas bij de inschrijving (lees hieronder bij "Inschrijving") laat je definitief weten in welke klas je wil starten. Het kan ook zijn dat de coördinatoren concluderen dat een studie aan de! Kunsthumaniora voor jou niet haalbaar is. We raden je ten zeerste aan om het advies van de coördinatoren op te volgen!

Wat mag je verwachten tijdens de proef

Klik hieronder op de link om meer info over de proef te krijgen

Oriënteringsproeven Beeldende Kunsten

Wil je starten in het 6e jaar, mag je rechtstreeks contact opnemen met Campus Harmonie.

Waar en wanneer?

 • maandag 29 augustus 2022 van 9.00 tot 13.00 uur in Campus Harmonie. Alle kandidaten starten om 9.00 uur.

Wat breng je mee?

 • onder "Wat mag je verwachten tijdens de proef" vind je of we een portfolio van jou verwachten en waaruit deze allemaal kan bestaan;

 • potlood, pen en gom (enkel als je een creatieve proef moet afleggen);

 • wetenschappelijke rekenmachine (enkel als je een test wiskunde en wetenschappen moet afleggen);

Wat na de proef?

Coördinatoren Ann Cornelis en Marc Tops brengen je op de hoogte van je resultaat.

Belangrijk: Deelnemen aan de proef betekent niet automatisch dat je een plaats hebt in de gewenste klas. Hoe je wel een plaats kan bemachtigen, lees je hieronder bij "Inschrijving".


 1. Inschrijving

Kandidaten die hebben deelgenomen aan de proef van juli, kunnen zich in de loop van augustus inschrijven.

Kandidaten die deelnemen aan de proef in augustus, kunnen zich inschrijvingen vanaf 30 augustus om 9:00 uur in Campus Harmonie. De inschrijvingen gebeuren in volgorde van binnenkomst. Het is mogelijk dat we niet elke kandidaat plaats kunnen geven volgend schooljaar.

Wat breng je mee?

 • identiteitskaart van de kandidaat

 • bewijs vorige studie

Het bewijs van vorige studie is jouw eindbeslissing of syntheseblad van je studieresultaten van schooljaar 2021-2022. Hierop moeten minstens de onderwijsvorm (A-stroom, B-stroom, ASO, BSO, KSO of TSO), het leerjaar en het behaald attest op staan. Op basis van deze gegevens controleren we je toelatingsvoorwaarden.

Ben je niet zeker of je het juiste document hebt, neem dan al je papieren mee die je meekrijgt van je school.

Inschrijven per volmacht

Ouders of andere leerlingverantwoordelijken die niet aanwezig kunnen zijn tijdens de inschrijvingsperiode, kunnen iemand anders een volmacht geven. Enkel meerderjarigen mogen volmachthouder zijn.

Via dit document kan je de volmacht geven en kan je de bepalingen raadplegen waaraan deze moet voldoen.