INSCHRIJVING 2022-2023

2e JAAR KUNST EN CREATIE optie WOORD

Kandidaten die willen starten in de studierichting Kunst en Creatie optie Woord leggen allemaal een proef af. Om daaraan te kunnen deelnemen moet je je eerst registreren. Behaal je op de proef een positief resultaat, dan kan je je inschrijven. Lees hieronder de volledige uitleg.


 1. Registratie

Elke kandidaat registreert zich online via onderstaand registratieformulier:

REGISTRATIEFORMULIER

Naast het invullen van persoonlijke en studiegegevens, kies je via dit formulier ook de gewenste klas en de datum waarop je de proef wil afleggen. Merk je na de registratie dat je de datum van je proef wil veranderen, registreer je je gewoon opnieuw.

Belangrijk: Als je tijdens de registratie je klas niet kan selecteren, dan betekent dit dat er helaas geen vrije plaatsen zijn en dat je in deze klas niet kan beginnen. Wil je op de hoogte gebracht worden indien er toch een plaats vrijkomt, bel je naar Campus ExploArt of Campus Ieperman om je gegevens achter te laten. Kan je je klas wel selecteren dan zijn er vrije plaatsen maar heb je geen zekerheid dat je in deze klas kan beginnen. Je moet immers eerst slagen voor de proef én je tijdig inschrijven (meer info hierover vind je bij "Proef" en "Inschrijving").

Na de registratie:

 • ontvang je automatisch een bevestigingsmail. Controleer zeker of je deze al dan niet in de ongewenste post gekregen hebt. Heb je niets ontvangen, contacteer dan de school;

 • verwachten we je om deel te nemen aan de proef op de door jou gekozen datum;

 • krijg je een week voor de proeven van de coördinator een mail met de vraag om je komst te bevestigen via een eenvoudige reply en met bijgevoegd een vragenlijst die je invult en meeneemt naar de proef;

 • kunnen we je per mail op de hoogte houden bij eventuele wijzigingen omtrent proeven of inschrijven.


Klassen die volzet zijn

In Campus ExploArt zijn alle klassen volzet.


 1. Proef

De richting Woord-Drama organiseert toelatingsproeven. Om toegelaten te worden, moet je slagen voor de proef.

Wat wordt er van je verwacht op de proef?

Op onderstaande link vind je alle informatie en alle teksten die je nodig hebt tijdens de proef.

Proef Woord - 2e jaar

Wanneer?

 • zaterdag 23 april 2022 van 9.00 tot 13.00 uur in Campus Harmonie

 • woensdag 29 juni 2022 van 9.00 tot 13.00 uur in Campus Harmonie

Indien er na 5 juli nog plaatsen zijn, richten we nog een proef in op maandag 29 augustus 2022 van 9.00 tot 13.00 uur in Campus Harmonie. Deze optie kan je pas op 5 juli 2022 aanduiden op het online registratieformulier.

Wat breng je mee?

 • een recente foto van jezelf;

 • ingevulde vragenlijst die je van de coördinator gemaild krijgt;

 • alles wat je nodig hebt om de proef af te leggen zoals je kan lezen bij "Wat wordt er van je verwacht op de proef".

Wat na de proef?

Coördinator Inge Gyselinck brengt je via mail op de hoogte van je resultaat.

Belangrijk: Slagen voor de proef betekent niet automatisch dat je een plaats hebt in de gewenste klas. Hoe je wel een plaats kan bemachtigen, lees je hieronder bij "Inschrijving".


 1. Inschrijving

Onze inschrijvingen starten op 1 juli om 13:00 uur in Campus Ieperman en Explo Art. De school is geopend om 9:00 uur. De inschrijvingen zullen gebeuren in volgorde van binnenkomst vanaf 9:00 uur. De vrije plaatsen worden dus ook in deze volgorde opgevuld.

Opgelet: In Campus Explo Art zijn de plaatsen voor het 2e jaar zeer beperkt.

Wat breng je mee?

 • identiteitskaart van de kandidaat

 • bewijs vorige studie

Het bewijs van vorige studie is jouw eindbeslissing of syntheseblad van je studieresultaten van schooljaar 2021-2022. Hierop moeten minstens de onderwijsvorm (A-stroom, B-stroom), het leerjaar en het behaald attest op staan. Op basis van deze gegevens controleren we je toelatingsvoorwaarden.

Ben je niet zeker of je het juiste document hebt, neem dan al je papieren mee die je meekrijgt van je school.

Inschrijven per volmacht

Ouders of andere leerlingverantwoordelijken die niet aanwezig kunnen zijn tijdens de inschrijvingsperiode, kunnen iemand anders een volmacht geven. Enkel meerderjarigen mogen volmachthouder zijn.

Via dit document kan je de volmacht geven en kan je de bepalingen raadplegen waaraan deze moet voldoen.