INSCHRIJVING 2022-2023

2e JAAR KUNST EN CREATIE optie MUZIEK

Kandidaten die willen starten in het 2e jaar Muziek leggen allemaal een proef af. Om daaraan te kunnen deelnemen moet je je eerst registreren. Behaal je op de proef een positief resultaat, dan kan je je inschrijven. Lees hieronder de volledige uitleg.


 1. Registratie

Elke kandidaat registreert zich online via onderstaand registratieformulier:

REGISTRATIEFORMULIER

Naast het invullen van persoonlijke en studiegegevens, kies je via dit formulier ook de gewenste klas en de datum waarop je de proef wil afleggen. Merk je na de registratie dat je de datum van je proef wil veranderen, registreer je je gewoon opnieuw.

Belangrijk: Als je tijdens de registratie je klas niet kan selecteren, dan betekent dit dat er helaas geen vrije plaatsen zijn en dat je in deze klas niet kan beginnen. Wil je op de hoogte gebracht worden indien er toch een plaats vrijkomt, bel je naar Campus ExploArt of Campus Ieperman om je gegevens achter te laten. Kan je je klas wel selecteren dan zijn er vrije plaatsen maar heb je geen zekerheid dat je in deze klas kan beginnen. Je moet immers eerst slagen voor de proef én je tijdig inschrijven (meer info hierover vind je bij "Proef" en "Inschrijving").

Na de registratie:

 • ontvang je automatisch een bevestigingsmail. Controleer zeker of je deze al dan niet in de ongewenste post gekregen hebt. Heb je niets ontvangen, contacteer dan de school;

 • verwachten we je om deel te nemen aan de proef op de door jou gekozen datum;

 • krijg je een mail van de coördinator Steven Marien met verdere uitleg;

 • kunnen we je per mail op de hoogte houden bij eventuele wijzigingen omtrent proeven of inschrijven.


Klassen die volzet zijn

In Campus ExploArt zijn alle klassen volzet.


 1. Proef

De richting Kunst en Creatie Muziek organiseert toelatingsproeven. Om toegelaten te worden, moet je slagen voor de proef.

Wat wordt er van je verwacht op de proef?

Op onderstaande link vind je alle nodige informatie.

Toelatingsproeven Muziek

Wanneer?

 • woensdag 6 april 2022 (tijdens Paasstage)

 • woensdag 29 juni 2022 van 9.00 tot 13.00 uur. Alle kandidaten starten om 9.00 uur.

 • maandag 29 augustus 2022 van 9.00 tot 13.00 uur. Alle kandidaten starten om 9.00 uur.

Waar?

De proef in april vindt plaats in Campus Harmonie en sluit aan op de paasstage Muziek. Deelnemen aan deze stage is ten zeerste aan te raden. Meer info vind je hier.

De proeven van juni en augustus worden op 2 campussen georganiseerd. Wil je les volgen in Campus Ieperman, dan mag je daar de proef afleggen. Heb je Campus Explo Art gekozen om les te volgen, dan zal voor jou de proef plaatsvinden in Campus Harmonie.

Wat breng je mee?

De benodigdheden zoals de coördinator je per mail laat weten.

Wat na de proef?

Coördinator Steven Marien brengt je op de hoogte van je resultaat.

Belangrijk: Slagen voor de proef betekent niet automatisch dat je een plaats hebt in de gewenste klas. Hoe je wel een plaats kan bemachtigen, lees je hieronder bij "Inschrijving".


 1. Inschrijving

Onze inschrijvingen starten op 1 juli om 13:00 uur in Campus Ieperman en Explo Art. De school is geopend om 9:00 uur. De inschrijvingen zullen gebeuren in volgorde van binnenkomst vanaf 9:00 uur. De vrije plaatsen worden dus ook in deze volgorde opgevuld.

Opgelet: In Campus Explo Art zijn de plaatsen voor het 2e jaar zeer beperkt.

Wat breng je mee?

 • identiteitskaart van de kandidaat

 • bewijs vorige studie

Het bewijs van vorige studie is jouw eindbeslissing of syntheseblad van je studieresultaten van schooljaar 2021-2022. Hierop moeten minstens de onderwijsvorm (A-stroom, B-stroom), het leerjaar en het behaald attest op staan. Op basis van deze gegevens controleren we je toelatingsvoorwaarden.

Ben je niet zeker of je het juiste document hebt, neem dan al je papieren mee die je meekrijgt van je school.

Inschrijven per volmacht

Ouders of andere leerlingverantwoordelijken die niet aanwezig kunnen zijn tijdens de inschrijvingsperiode, kunnen iemand anders een volmacht geven. Enkel meerderjarigen mogen volmachthouder zijn.

Via dit document kan je de volmacht geven en kan je de bepalingen raadplegen waaraan deze moet voldoen.