INSCHRIJVING 2024-2025

1A met keuze Dans

Kandidaten die willen starten in het 1e jaar A met keuze Dans moeten in het bezit zijn van een ticket van "Meld Je Aan" en moeten geslaagd zijn op de auditie.

Deze richting bieden we enkel in Campus Ieperman aan.


Meld Je Aan is een gezamenlijk, online aanmeldsysteem georganiseerd door het Lokaal Overlegplatform Antwerpen.  Zo willen de scholen ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in de school van hun keuze kunnen inschrijven. Daarnaast willen de directies ook voorkomen dat er wachtrijen aan de schoolpoorten ontstaan.  Ben je inwoner van de stad Antwerpen dan ontvang je alle nodige informatie per post.  Woon je niet in Antwerpen, dan kan je via de website van Meld Je Aan de nodige informatie vinden.

Je kan je aanmelden tussen maandag 25 maart (vanaf 9.30 uur) en vrijdag 19 april 2024 (tot 17 uur) ook als je kind recht op voorrang heeft. Meld Je Aan registreert de aanmeldingen niet in chronologische volgorde. Het maakt dus niet uit of je in het begin, of op het einde van de aanmeldingsperiode je keuzes doorgeeft. 

Je selecteert enkele scholen volgens je voorkeur. Je zet de school die je absolute voorkeur geniet op de eerste plaats, jouw beste alternatief op de tweede plaats, enz.  Als je  1e jaar A met keuze Dans wil volgen, zet je de!Kunsthumaniora van het GO! Muziek en Dans op de eerste plaats.  Omdat je voor deze richting een auditie moet afleggen,  kom je hiervoor automatisch op de wachtlijst te staan. 

In afwachting van de proef verwerkt Meld Je Aan alvast je voorkeuren vanaf de school die je op 2e plaats hebt gezet ("School B").  Zo krijg je op 8 mei 2024 van Meld Je Aan het bericht welke school (v.b.: "School B") aan jou werd toegewezen. Je kan je dan alvast inschrijven in "School B"; zo ben je zeker van je plaats. 

Ben je geslaagd voor de auditie, dan kan je je inschrijven in de!Kunsthumaniora.  Vanaf je ingeschreven bent, wordt je automatisch uitgeschreven uit "School B".  Ben je niet geslaagd voor de auditie, dan blijft je inschrijving in "School B" gewoon verder lopen.

Belangrijk: Kandidaten die niet slagen voor auditie Dans bekomen niet automatisch een plaats in een andere klas van het 1e jaar in de!Kunsthumaniora. Als je een plaats wil in vb. het 1e jaar A Moderne talen en Wetenschappen moet je dit ook in jouw lijst opnemen. Je selecteert dan ook de!Kunsthumaniora van het GO! (campus Ieperman) of de!Kunsthumaniora van het GO! (campus Explo Art) op de tweede plaats van je voorkeuren.


Om deel te nemen aan de auditie moet je je op voorhand online registreren via de afdelingswebsite van Dans.  Hierop vind je ook alle info die je nodig hebt.

De audities vinden plaats op volgende momenten


Op woensdag 8 mei word je op de hoogte gebracht door Meld Je Aan voor welke school je kind een toekenning kreeg.  

Van zodra je geslaagd bent voor de auditie kan je je inschrijven met een toekenningsticket voor onze school tussen dinsdag 14 mei en maandag 10 juni 2024. 

Om de inschrijving op school vlot te doen verlopen zal er een link naar een registratieformulier op deze webpagina geplaatst worden. Alle leerlingen met een ticket kunnen via deze link hun gegevens registreren en krijgen vervolgens een bevestigingsmail van de voorinschrijving. In deze mail vindt je verdere instructies om de inschrijving te finaliseren. 

Openingsuren secretariaat campus Ieperman: elke dag tussen 8u00 en 16u00

Ten laatste op 10 juni 2024 moet de inschrijving gebeurd zijn.  

Belangrijk: De mails die op 9 mei 2024 verstuurd worden, komen van inschrijvingen@kunsthumaniora.be. Controleer zeker je ongewenste post of voeg de emailadressen aan je contactpersonen.