INSCHRIJVING

1A met keuze Muziek

Kandidaten die willen starten in het 1e jaar A met keuze Muziek moeten in het bezit zijn van een ticket van "Meld Je Aan" en moeten geslaagd zijn voor de toelatingsproef.

Deze richting bieden we enkel in Campus Ieperman aan.


Meld je Aan is een gezamenlijk, online aanmeldsysteem georganiseerd door het Lokaal Overlegplatform Antwerpen.  Zo willen de scholen ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in de school van hun keuze kunnen inschrijven. Daarnaast willen de directies ook voorkomen dat er wachtrijen aan de schoolpoorten ontstaan.  Ben je inwoner van de stad Antwerpen dan ontvang je alle nodige informatie per post.  Woon je niet in Antwerpen, dan kan je via de website van Meld Je Aan de nodige informatie vinden.

Je kan je aanmelden tussen maandag 27 maart (vanaf 9.30 uur) en vrijdag 21 april 2023 (tot 17 uur) ook als je kind recht op voorrang heeft. Meld Je Aan registreert de aanmeldingen niet in chronologische volgorde. Het maakt dus niet uit of je in het begin, of op het einde van de aanmeldingsperiode je keuzes doorgeeft. Zodra je een ticket hebt voor onze school kan je ons contacteren om de inschrijving te vervolledigen.

Je selecteert enkele scholen volgens je voorkeur. Je zet de school die je absolute voorkeur geniet op de eerste plaats, jouw beste alternatief op de tweede plaats, enz.  Als je  1e jaar A met keuze Muziek wil volgen, zet je de!Kunsthumaniora van het GO! Muziek en Dans op de eerste plaats.  Omdat je voor deze richting een toelatingsproef moet afleggen,  kom je hiervoor automatisch op de wachtlijst te staan.  

In afwachting van de proef verwerkt Meld Je Aan alvast je voorkeuren vanaf de school die je op 2e plaats hebt gezet.  Zo krijg je op 11 mei 2023 van Meld Je Aan het bericht welke school (vb: "School A") aan jou werd toegewezen. Je kan je dan alvast inschrijven in "School A"; zo ben je zeker van je plaats. 

Ben je geslaagd voor de toelatingsproef Muziek, dan kan je je inschrijven in de!Kunsthumaniora.  Vanaf je ingeschreven bent, wordt je automatisch uitgeschreven uit "School A".  Ben je niet geslaagd voor de proef, dan blijft je inschrijving in "School A" gewoon verder lopen.

Belangrijk: Kandidaten die niet slagen voor toelatingsproef Muziek bekomen niet automatisch een plaats in een andere klas van het 1e jaar in de Kunsthumaniora. Als je een plaats wil in vb. het 1e jaar A Klassieke talen of Moderne talen en Wetenschappen moet je dit ook in jouw lijst opnemen. Je selecteert dan ook de!Kunsthumaniora van het GO! (campus Ieperman) of de!Kunsthumaniora van het GO! (campus Explo Art) op de tweede plaats van je voorkeuren.


Om deel te nemen aan de proef, moet je je op voorhand registreren.  Dit doe je online via onderstaand registratieformulier:

REGISTRATIEFORMULIER

Naast het invullen van persoonlijke en studiegegevens, kies je via dit formulier ook de gewenste klas en de datum waarop je de proef wil afleggen.   Merk je na de registratie dat je de datum van je proef wil veranderen, registreer je je gewoon opnieuw.

Belangrijk:  We plannen een aantal data waarop je een proef kan afleggen.  Om organisatorische redenen moet je je ten minste 5 dagen voor er een proef plaatsvindt, geregistreerd hebben.

 Na de registratie:

Waaruit bestaat de proef?

Op onderstaande link vind je alle nodige informatie.

Toelatingsproeven Klassieke Muziek

Waar en wanneer?

Indien er na 5 juli nog plaatsen zijn, richten we nog een proef in op dinsdag 29 augustus 2023 van 9.00 tot 13.00 uur in Campus Harmonie. Deze optie kan je pas op 5 juli 2023 aanduiden op het online registratieformulier. Registreren voor deze proef kan tot 24 augustus 2023.

Wat breng je mee?

Wat na de proef?

De coördinator brengt je vlak na de proef op de hoogte van je resultaat.  

Belangrijk: Slagen voor de proef betekent niet automatisch dat je een plaats hebt in de gewenste klas.  Hoe je wel een plaats kan bemachtigen, lees je hieronder bij "Inschrijving".


Van zodra je geslaagd bent voor de proef, neem je contact op met de campus.  Zij zullen jou de nodige info geven om de inschrijving te vervolledigen.