INSCHRIJVING 2022-2023

1e JAAR KUNST EN CREATIE optie MUZIEK

Kandidaten die willen starten in het 1e jaar Kunst en Creatie met keuze Muziek melden zich aan bij de "Meld Je Aan" én moeten slagen voor de toelatingsproef.


  1. Meld Je Aan

Meld je Aan is een gezamenlijk, online aanmeldsysteem georganiseerd door het Lokaal Overlegplatform Antwerpen. Zo willen de scholen ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in de school van hun keuze kunnen inschrijven. Daarnaast willen de directies ook voorkomen dat er wachtrijen aan de schoolpoorten ontstaan. Ben je inwoner van de stad Antwerpen dan ontvang je alle nodige informatie per post. Woon je niet in Antwerpen, dan kan je via de website van Meld Je Aan de nodige informatie vinden.

Tussen 8 maart 2022 (vanaf 9.30 uur) en 29 maart 2022 (tot 17.00 uur) kan je er jouw keuze opgeven. Meld Je Aan registreert de aanmeldingen niet in chronologische volgorde. Het maakt dus niet uit of je in het begin, of op het einde van de aanmeldingsperiode je keuzes doorgeeft. Zodra je een ticket hebt voor onze school kan je ons contacteren om de inschrijving te vervolledigen.

Je selecteert enkele scholen volgens je voorkeur. Je zet de school die je absolute voorkeur geniet op de eerste plaats, jouw beste alternatief op de tweede plaats, enz.. In deze lijst kies je ook voor "de!Kunsthumaniora van het GO! Muziek en Dans". Je komt hiermee automatisch op de wachtlijst te staan voor het 1e jaar Kunst en Creatie met keuze Muziek. M.a.w. deze keuze heeft geen invloed op je voorkeurslijst. Als je slaagt voor je toelatingsproef dan heb je een plaats in de Kunsthumaniora. Als je niet slaagt is je eerste keuze nog altijd geldig.

Ben je geslaagd voor de toelatingsproef Muziek, dan kan je je inschrijven in de!Kunsthumaniora. Ben je niet geslaagd voor de proef, dan kan je je inschrijven in de school die Meld Je Aan voor jou heeft toegekend.

Opgelet: Kandidaten die niet slagen voor toelatingsproef Dans bekomen niet automatisch een plaats in een andere klas van het 1e jaar in de Kunsthumaniora. Als je een plaats wil in het eerste leerjaar Kunst en Creatie, Klassieke Talen of Moderne Talen - Wetenschappen moet je dit ook in jouw lijst opnemen. Je selecteert dan ook "de!Kunsthumaniora van het GO! (campus Ieperman) of de!Kunsthumaniora van het GO! (campus Explo Art)" op de gewenste voorkeursplaats.

Belangrijk: Om aanspraak te maken op de school die Meld Je Aan voor jou heeft uitgekozen, moet je binnen een bepaalde termijn contact opnemen met deze school om de inschrijving te finaliseren. Na deze datum vervalt jouw reservatie. Meer info komt later op deze website.

Voor de volledige info over Meld Je Aan kan je terecht op de website van Meld Je Aan.


  1. Toelatingsproef

Registreren

Om deel te nemen aan de proef, moet je je op voorhand registreren. Dit doe je online via onderstaand registratieformulier:

REGISTRATIEFORMULIER

Naast het invullen van persoonlijke en studiegegevens, kies je via dit formulier ook de gewenste klas en de datum waarop je de proef wil afleggen. Merk je na de registratie dat je de datum van je proef wil veranderen, registreer je je gewoon opnieuw.

Na de registratie:

  • ontvang je automatisch een bevestigingsmail. Controleer zeker of je deze al dan niet in de ongewenste post gekregen hebt. Heb je niets ontvangen, contacteer dan de school.

  • verwachten we je om deel te nemen aan de proef op de door jou gekozen datum;

  • mag je een mail verwachten van de coördinator Steven Marien met verdere uitleg;

  • kunnen we je per mail op de hoogte houden bij eventuele wijzigingen omtrent proeven of inschrijven.

Wat wordt er van je verwacht op de proef?

Op onderstaande link vind je alle nodige informatie.

Toelatingsproeven Muziek

Wanneer?

  • maandag 6 april 2022 (tijdens Paasstage)

  • woensdag 29 juni 2022 van 9.00 tot 13.00 uur. Alle kandidaten starten om 9.00 uur.

  • maandag 29 augustus 2022 van 9.00 tot 13.00 uur. Alle kandidaten starten om 9.00 uur.

Waar?

De proef in april vindt plaats in Campus Harmonie en sluit aan op de paasstage Muziek. Deelnemen aan deze stage is ten zeerste aan te raden. Meer info vind je hier.

De proeven van juni en augustus worden op 2 campussen georganiseerd. Wil je les volgen in Campus Ieperman, dan mag je daar de proef afleggen. Heb je Campus Explo Art gekozen om les te volgen, dan zal voor jou de proef plaatsvinden in Campus Harmonie.

Wat breng je mee?

De benodigdheden zoals de coördinator je per mail laat weten.

Wat na de proef?

Coördinator Steven Marien brengt je op de hoogte van je resultaat.

Belangrijk: Slagen voor de proef betekent niet automatisch dat je bent ingeschreven. Hoe je wel een plaats kan bemachtigen, lees je hieronder bij "Inschrijving".


  1. Inschrijving

Van zodra wij meer weten over Meld je Aan en beslissingen van het Gemeenschapsonderwijs m.b.t. de coronamaatregelen, lees je hier hoe de uiteindelijke inschrijving zal verlopen.