Voorbereidend jaar op Hoger Kunstonderwijs

MUZIEK-WOORD

Ben je muzikaal? Hou je van songs? Ben je een lezer? Hou je van proza en/of poëzie? Schuilt er een verteller in jou? Heb je een sterke pen? Ben je een beweger? Lonkt het podium? Dan is een Voorbereidend Jaar Muziek-Woord wellicht iets voor jou!

Na je secundaire studies kan je je door middel van een intensieve opleiding in muziek en woord gedurende één schooljaar voorbereiden op het hoger kunstonderwijs. Dit aanbod moet je in staat stellen om door te stromen naar het Conservatorium in opleidingen zoals kleinkunst, cabaret, muziektheater, songwriting, muziekpedagogie, muziektherapie,…

We gaan op zoek naar JOUW stem en JOUW verhaal via muziek en woord.

Binnen de pijler muziek worden de vakken songschrijven, zang (eigen werk en repertoire) en piano gecombineerd met algemene muziekleer en praktische harmonie waarbij de theoretische onderbouw een concrete en directe toepassing krijgen. In ensemble en koor werken we rond samen musiceren, zingen en gehoortraining. Binnen de pijler woord worden de vakken voordracht, creatief schrijven en algemene verbale vorming aangeboden. Een gezonde spreektechniek en de noodzaak om dingen te verwoorden vormen de basis. Met een mooi evenwicht tussen tafel en vloer brengen we andermans en eigen teksten tot leven. Vertellen is schilderen met woorden.

In het vak beweging werk je aan podiumpresence en fysieke expressie.

In het vak productie leer je de basistechnieken opname en mixing.

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Kyra Cuypers via muziekwoord@kunsthumaniora.be

Je kan ons ook volgen op:

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Toelatingsvoorwaarden, toelatingsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en slagen voor de toelatingsproef.  

Hoe je je registreert voor de toelatingsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijvingen.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

GALERIJ