3e graad - Domein Kunst en Creatie

WOORD-DRAMA

Kiezen voor Woord-Drama betekent kiezen voor een uitgebreid algemeen studiepakket aangevuld met een waaier aan kunstvakken. Deze combinatie biedt je de mogelijkheid om later door te stromen naar het hoger (kunst)onderwijs.

In het 4de jaar Woord-Drama komen in de lessen vertellen/spreken o.a. stemvorming, uitspraak en spreken voor publiek aan bod. In het vak spelen/maken ontwikkel je je spelvaardigheden en je makerskwaliteiten. Muziek en beweging vervolledigen de basisopleiding.

Ook in het 5de en 6de jaar Woord-Drama is er een evenwicht tussen algemene vakken en kunstvakken. Het basispakket bestaat uit wekelijkse lessen voordracht, toneel, muziek en bewegen. Daarnaast kan je gedurende vier uur per week je eigen parcours uitstippelen door het volgen van ateliers. Op die manier krijg je de kans om je artistieke eigenheid ten volle te ontplooien.

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Inge Gyselinck woorddrama@kunsthumaniora.be

Je kan ons ook volgen op:

Voor meer video's van Woord-Drama: scroll naar beneden. 

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, toelatingsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en slagen voor de toelatingsproef.  

Hoe je je registreert voor de toelatingsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijvingen.

GALERIJ

Charms

Queens

Salad days

Woman Queen Zottin

Immaculata

Wij maken het bont

Wij onze ruimte

(it sucks to be) Ismene

Het eiland Sandy

Solo 22