3e graad - Domein Kunst en Creatie

KLASSIEKE MUZIEK

Je zit in het middelbaar onderwijs en klassiek is je ding? Muziek bepaalt het ritme van je dag en je droomt nu al luidop van een hogere muziekopleiding? Middelbare school én musiceren op hoog niveau zijn voor jou een ideaal pakket? Dan zijn wij misschien de school die je zoekt.

De studierichting Muziek is doorstromingsgericht en stelt muzikaal begaafde jongeren in staat om hun secundaire studies te combineren met een preprofessionele artistieke opleiding. 

Onze algemene vorming beantwoordt aan het voorgeschreven niveau. Daarnaast wordt je muzikale talent zowel instrumentaal als theoretisch ontwikkeld dankzij een doorgedreven artistieke begeleiding.

Om te kunnen starten in de opleiding Klassieke Muziek moet je geslaagd zijn voor een toelatingsproef. Meer info vind je hier.

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Steven Marien via klassiekemuziek@kunsthumaniora.be.

Je kan ons ook volgen op:

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, toelatingsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en slagen voor de toelatingsproef.  

Hoe je je registreert voor de toelatingsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijvingen.

GALERIJ