3e graad - Domein Kunst en Creatie

ARCHITECTUUR EN INTERIEUR

Ben jij iemand die graag driedimensionaal werkt? Ben je geïnteresseerd in architectuur, interieur en design? Dan is deze opleiding ideaal om je interesses en kwaliteiten verder te ontwikkelen!

Je leert werken rond vorm, ruimte, licht, kleur, de menselijke schaal en materiaal. Naast het vormonderzoek ga je een ontwerp ook steeds bekijken vanuit constructieve mogelijkheden, materiaalgebruik, duurzaamheid en haalbaarheid. Je leert zowel tweedimensionale als driedimensionale voorstellingstechnieken aan via waarnemingstekenen, projectietekenen, digitaal tekenen (2D en 3D), fotograferen en het maken van schaalmodellen.

De kunstvakken delen we op in 3 vakken:

Architecturale vorming

In dit vak krijg je opdrachten die over meerdere weken lopen en telkens een ander aspect van ontwerpwetenschappen belichten. Zo krijg je een opdracht rond design, interieur, architectuur en productontwerp.

Architectuur en interieur context

Hier ga je de technische aspecten van je ontwerp verder onderzoeken en bestudeer je constructieve mogelijkheden, materiaalonderzoek, en haalbaarheid. Je leert hier ook je ontwerp presenteren via digitale tools (rendering, walk through… ).

Waarnemingstekenen

Hier leer je naast de basistechnieken van perspectief, vorm en licht ook technieken aan om mensen in de ruimte te plaatsen, fictieve ontwerpen in een (bestaande) omgeving weer te geven en snelle schetsen van bewegende figuren te maken.

Omdat de leerlingen ingewijd worden in een aantal artistieke processen, specifiek technische kennis en ontwerpgerichte vaardigheden, starten zij in hun vervolgopleiding met een voorsprong op leerlingen uit een ASO-richting.

Dit is een richting met dubbele finaliteit. Je kan na een succesvol parcours in de derde graad verder studeren of je kan direct aan de slag in het werkveld.

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Ann Cornelis via beeldendekunst@kunsthumaniora.be

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, oriënteringsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en deelgenomen hebben aan de oriënteringsproef.  

Hoe je je registreert voor de oriënteringsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijving.

GALERIJ