2e graad - Domein Kunst en Creatie

MUZIEK-WOORD

Ben je muzikaal? Hou je van songs? Ben je een lezer? Hou je van proza en/of poëzie? Schuilt er een verteller in jou? Heb je een sterke pen? Ben je een beweger? Lonkt het podium? Dan is een  Muziek-Woord wellicht iets voor jou!

De optie muziek-woord biedt een combinatie van muziek- en woordvakken aan. Dit aanbod moet de leerling in staat stellen om door te stromen naar het conservatorium in opleidingen zoals kleinkunst, muziektheater, radio en songwriting.

De cursus instrument wordt opgesplitst in songschrijven, zang (eigen werk en repertoire) en ondersteunend instrument piano. In het vak algemene muziekleer krijgt de theoretische onderbouw een concrete en directe toepassing. Dit geldt ook voor het vak muziektheorie waar akkoordverbindingen meteen op het klavier worden ingeoefend. In samenspel komt naast vocaal ensemble ook zang en stemtechniek aan bod. Taalgevoeligheid, podium-présence en expressiviteit worden aangescherpt in de ondersteunende woordvakken.

Leerlingen kunnen instromen vanuit het tweede jaar Kunst en Creatie Woord of Muziek alsook uit andere vooropleidingen (vb. deeltijds kunstonderwijs).

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Kyra Cuypers via muziekwoord@kunsthumaniora.be

Je kan ons ook volgen op:

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, toelatingsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en slagen voor de toelatingsproef.  

Hoe je je registreert voor de toelatingsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijvingen.

GALERIJ