2e graad - Domein Kunst en Creatie

FOTOGRAFIE

Ben je gepassioneerd door fotografie? Dan is deze richting voor jou. De nadruk ligt in onze opleiding op de veelzijdige facetten van fotografie. Je krijgt tijdens de lessen ook een kleine basis video en multimedia, een verrijking voor de hedendaagse fotograaf. Daarnaast heb je het vak beeldende vorming waar je met analoge en digitale technieken de nodige aanvullende kennis opdoet voor je fotografie en creativiteit. 

Het ontwikkelen van je creativiteit en flexibiliteit is voor ons essentieel.

Dit is een richting met dubbele finaliteit. Je kan na een succesvol parcours in de derde graad verder studeren of je kan direct aan de slag in het werkveld. 

Er zijn iets minder algemene vakken in het lessenrooster en iets meer kunstvakken dan in de vormingsrichtingen.

We bieden je een degelijke en gevarieerde opleiding aan. Je maakt kennis met verschillende audiovisuele vormen en technieken die een absolute noodzaak zijn voor de hedendaagse fotograaf. Reportage, mode, architectuur, portret, studio, ensceneringen en artistieke projecten zijn een greep uit het aanbod van de opdrachten waarmee je aan de slag gaat. We werken zowel digitaal als analoog in het vak fotografie.

In de tweede graad krijg je de essentiële basiskennis om verder door te groeien in de derde graad.

Tijdens het schooljaar komt er meer aan bod dan enkel fotografie. Webdesign, Photoshop, video, grafisch werk, typografie, 3D zijn enkele zaken waarin je je gaat bekwamen. 

Jury’s en toonmomenten leren je op een professionele manier je werk te presenteren. Je leert werk tonen via verschillende kanalen en op verschillende wijzen.

In het vak beeldende vorming leer je de basisprincipes van verschillende 2 dimensionele en 3 dimensionele expressievormen. Je leert werken met verschillende materialen en technieken, zowel analoog als digitaal. Je vertrekt steeds vanuit de waarneming om via verschillende media tot een creatief resultaat te komen.

Gedurende de opleiding worden er workshops en lezingen met experts en kunstenaars georganiseerd om je kennis te laten maken met interessante artistieke projecten en de nieuwste technieken. We bezoeken regelmatig tentoonstellingen en werken buiten de schoolmuren aan projecten. 

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Marc Tops via audiovisuele@kunsthumaniora.be.

DOE DAG! 

Woensdag 8 mei 2024 

Inschrijven via audiovisuele@kunsthumaniora.be

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, oriënteringsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en deelgenomen hebben aan de oriënteringsproef.  

Hoe je je registreert voor de oriënteringsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijving.

GALERIJ