2e graad - Domein Kunst en Creatie

ARCHITECTURALE EN BEELDENDE VORMING

Heb je interesse in beeldende kunst en wil je ook ruimtelijk architecturaal je verder ontplooien dan kan dat in de richting Architecturale en Beeldende  Vorming (ABV).  De studierichting ABV is doorstromingsgericht, dit wil zeggen dat er naast de kunstvakken ook een groot accent ligt op de algemeen vormende vakken (vnl. wiskunde en wetenschappen). 

De kunstvakken bestaan uit 3 verschillende vakken:

Architecturale vorming

In dit vak leer je ontwerpen en ruimtelijk vormgeven met architectuur als inspiratiebron. Naast het creatieve deel is er ook een theoretisch stuk waar je wetenschappelijk tekenen krijgt. Twee dimensionaal werken we in een logboek en leer je dit ook digitaal uit te werken. In drie dimensies werken we met schaalmodellen en digitaal. Zo verfijn je je ruimtelijk inzicht. 

Beeldende vorming

Je bouwt composities op in zowel 2 als 3 dimensies met aandacht voor vorm, licht, kleur en materie. Je leert hierbij verschillende basistechnieken kennen aan de hand van duidelijk omschreven opdrachten. Je leert documentatie te verzamelen, maakt voorstudies en werkt zo richting een definitief resultaat. Dit proces in zijn geheel is je beeldend onderzoek.

Waarnemingsteken vertrekt van de basisprincipes van het constructief tekenen en evolueert naar het organisch tekenen van planten en dieren. Je start met eenvoudige composities van basisvormen, geleidelijk aan worden de opstellingen complexer. Je leert werken met verschillende technieken. 

Vanaf de derde graad kan gekozen worden tussen Beeldende Vorming of Architecturale Vorming, afhankelijk van de latere studiekeuze. Voor instromers is een oriënteringsproef voorzien.

Contact

Heb je nog vragen over de opleiding, dan kan je die stellen aan coördinator Ann Cornelis via beeldendekunst@kunsthumaniora.be

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, oriënteringsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en deelgenomen hebben aan de oriënteringsproef.  

Hoe je je registreert voor de oriënteringsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijving.

GALERIJ

3e jaar vak beeldende vorming 

3e jaar vak waarnemingstekenen

3e jaar vak architecturale vorming 

3e jaar vak architecturale vorming 

3e jaar vak beeldende vorming 

3e jaar vak beeldende vorming 

3e jaar vak waarnemingstekenen

3e jaar vak architecturale vorming 

4e jaar vak beeldende vorming

4e jaar vak architecturale vorming

4e jaar vak architecturale vorming

4e jaar vak architecturale vorming

4e jaar vak beeldende vorming

4e jaar vak architecturale vorming