KLASSIEKE MUZIEK

De studierichting Muziek (optie Klassieke Muziek) is doorstromingsgericht, en stelt muzikaal begaafde jongeren in staat hun secundaire studies te combineren met een preprofessionele artistieke opleiding.

Naast een algemene vorming, beantwoordend aan het voorgeschreven niveau, wordt hun talent ontwikkeld door een individuele artistieke begeleiding, zowel theoretisch als instrumentaal. De cursus instrument in de klassieke muziek wordt opgesplitst in: 1,5 uur hoofdinstrument en 0,5 uur neveninstrument. Het neveninstrument is voor niet-pianisten: verplicht piano, voor pianisten: een instrument naar keuze. Daarnaast spelen de leerlingen in 2 of 3 ensembles.

Voor de toelating tot het 4e en 5e jaar zijn toelatingsproeven voorzien. Het is inderdaad zo dat een minimum toelatingsniveau wenselijk is. Dit biedt de garantie om, na afronding van de studies aan de Kunsthumaniora, de studie van de gekozen discipline verder te zetten in het hoger onderwijs.

Contact

Meer info

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, toelatingsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en slagen voor de toelatingsproef.

Hoe je je registreert voor de toelatingsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijvingen.

GALERIJ

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image