JAZZ EN POPROCK
De studierichting Muziek (Jazz-Poprock) is doorstromingsgericht. Jazz, de bron van de hedendaagse 'lichte muziek' (soul, funk, pop) wordt thans onderwezen aan alle conservatoria en het Lemmensinstituut. De opleiding Poprock begint aan een opmars in het hoger onderwijs (PHL). Als enige school binnen het secundair onderwijs biedt de! Kunsthumaniora een specifieke vooropleiding aan, zowel voor Jazz als voor Poprock.
Instrument
Voor wat betreft het instrument:
volgen de leerlingen in het 4e jaar 2 uur hoofdinstrument (één instrument naar keuze), waarvan 1 uur jazz en 1 uur poprock
volgen de leerlingen in de derde graad 2 uur hoofdinstrument (één instrument naar keuze) jazz of poprock in functie van de door hen gekozen optie en 1uur neveninstrument
Het neveninstrument:
voor niet-pianisten verplicht piano (optie Jazz) of keyboards (optie Poprock)
voor pianisten (Jazz) en keyboards (Poprock) een instrument naar keuze in functie van de gekozen optie
Ensemble
Voor wat de cursus ensemble betreft:
in het 4e jaar volgen alle leerlingen én jazzensemble (2 uur) én poprockensemble (2 uur)
in de derde graad volgen de leerlingen of jazzensemble (4 uur) of poprockensemble (4 uur) in functie van de door hen gekozen optie (jazz of poprock) De jazzgeschiedenis komt ruim aan bod in de cursus muziekesthetica.
Net zoals voor de klassieke muziek zijn een minimum toelatingsniveau en toelatingsproeven vereist.
Contact
Meer info
Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.
Algemene vorming en artistieke ontplooiing
Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.
Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.
Zorg
Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.
Toelatingsvoorwaarden, toelatingsproef en inschrijven
Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en slagen voor de toelatingsproef.
Hoe je je registreert voor de toelatingsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijvingen.