DOMEIN KUNST EN CREATIE

FOTOGRAFIE

Fotografie is een studierichting binnen de dubbele finaliteit

We bieden je een degelijke en gevarieerde opleiding aan. Je maakt kennis met verschillende audiovisuele vormen en technieken die een absolute noodzaak zijn voor de hedendaagse fotograaf. Reportage, mode, architectuur, portret, studio, ensceneringen en artistieke projecten zijn een greep uit het aanbod van de opdrachten waarmee je aan de slag gaat.

Tijdens het schooljaar komt er meer aan bod dan enkel fotografie. Webdesign, video, grafisch werk, typografie, 3D zijn enkele van de zaken waarin je, je ook gaat bekwamen. Jury’s en toonmomenten leren je op een professionele manier je werk te presenteren. Je doet dit via verschillende kanalen en op verschillende manieren.

Het derde jaar bestaat uit een introductie tot de essentiële kennis van foto, video en postproductie. In beeldend waarnemen komen oefeningen op waarneming, presentatie en typografie aan bod. De daaropvolgende jaren wordt deze kennis verder uitgediept tot je in het laatste jaar een volleerd creatief fotograaf bent die klaar is voor een eerste job ervaring of voor verdere uitdieping in een professionele bacheloropleiding.

Gedurende de opleiding worden er workshops en lezingen met experts en kunstenaars georganiseerd om je kennis te laten maken met interessante artistieke projecten en de nieuwste technieken.

Contact

Scroll op smartphone om de volledige lessentabel te zien.

Algemene vorming en artistieke ontplooiing

Kunstonderwijs is niet zomaar wat tekenen of muziek maken, kiezen voor kunst en creatie is kiezen voor artistieke vakken en algemene vakken. Beide zijn voor ons even belangrijk en wij leggen de lat hoog voor allebei.

Met innovatief en sterk onderwijs maken wij dat haalbaar voor jou. Hoe wij dat doen, lees je hier.

Zorg

Als school hechten we veel belang aan het welbevinden van onze leerlingen. Lees meer over onze aanpak hier.

Toelatingsvoorwaarden, oriënteringsproef en inschrijven

Om te starten moet je een oriënteringsattest hebben dat toegang geeft tot de gewenste klas en deelgenomen hebben aan de oriënteringsproef.

Hoe je je registreert voor de oriënteringsproef, wat we op die dag van je verwachten en hoe je je uiteindelijk inschrijft, lees je allemaal onder Inschrijving.

GALERIJ

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image