Bijzondere Vorming Woordkunst-Drama

De opleidingen Bijzondere Vorming Woordkunst-Drama optie Spel of Bijzondere Vorming Woordkunst-Drama optie Muziek richten zich tot jongeren die gepassioneerd zijn door theater, de noodzaak voelen om actief deel te nemen aan het artistieke proces en gedreven zijn om inzicht te krijgen in hun mogelijkheden binnen de aangeboden disciplines. Heb je een diploma van secundair onderwijs op zak dan kun je je inschrijven voor de toelatingsproeven.

Een schooljaar lang word je ondergedompeld in Woord & Drama: je krijgt intensief Toneel- en Voordrachtlessen. In de vakken Repertoirestudie, Kunstinitiatie en Tekstanalyse breid je jouw kennis uit over de toneelgeschiedenis, de kunstgechiedenis en de wereldliteratuur. Je werkt aan stem en uitspraak, je danst en zingt. Tijdens de lessen Spreek-en Taalvaardigheid ga je aan de slag als interviewer en presentator. In Multimedia onderzoek je de toepassing van audio-visuele beeldtaal in een hedendaagse voorstelling. In de optie Woordkunst-Drama maak je via workshops van gastdocenten kennis met diverse speltechnieken en word je verder uitgedaagd als speler en maker.

Heb je meer aanleg en interesse voor muziektheater en kleinkunst, dan kun je voor de optie Woordkunst-Muziek kiezen en het basispakket aanvullen met Zang/Songwriting, Algemene Muziekleer en Creatief Musiceren. Je leert jezelf begeleiden op piano.

Vragen naar informatie over 7WDS/WDM kun je stellen via zevenwoord@hotmail.com of zevenwoord@gmail.com

Informatie toelatingsproeven 7de jaar Woordkunst.pdf

GEMEENSCHAPPELIJK PROGRAMMA BEIDE RICHTINGEN

Toneel 7
Voordracht 4
Algemene verbale vorming 2
Spreek en taalvaardigheid 2
Tekstanalyse 1
Hedendaagse dans 2
Zang 1
Kunstinitiatie 1
Repertoirestudie 2
Hedendaagse podiumtechnieken 2

COMPLEMENTAIR PROGRAMMA PER RICHTING

OPTIE SPEL  
Podiumworkshops van gastdocenten 4
   
OPTIE MUZIEK  
Algemene muziekleer 2
Creatief musiceren 2
Hoofdinstrument zang/songwriting 1
Pianobegeleiding 1

TOTAAL:  WD-SPEL 28 UREN / WD-MUZIEK 30 UREN