Voorbereidend jaar Woordkunst-Drama

Het Voorbereidend jaar Woordkunst-Drama richt zich tot jongeren die gepassioneerd zijn door theater, de noodzaak voelen om actief deel te nemen aan het artistieke proces en gedreven zijn om inzicht te krijgen in hun mogelijkheden binnen de aangeboden disciplines. Heb je een diploma van secundair onderwijs op zak dan kan je je inschrijven voor de toelatingsproeven.

Een schooljaar lang word je ondergedompeld in Woord & Drama: je krijgt intensief Toneel- en Voordrachtlessen. In de vakken Repertoirestudie, Kunstinitiatie en Tekstanalyse breid je jouw kennis uit over de toneelgeschiedenis, de kunstgechiedenis en de wereldliteratuur. Je werkt aan stem en uitspraak, je danst en zingt. Tijdens de lessen Spreek-en Taalvaardigheid ga je aan de slag als interviewer en presentator. In Hedendaagse Podiumtechnieken onderzoek je de toepassing van audio-visuele beeldtaal in een hedendaagse voorstelling.

Wie aanleg en interesse heeft voor muziektheater en kleinkunst kan het basispakket aanvullen met Atelier Muziek: Zang/Songwriting, Algemene Muziekleer en Creatief Musiceren. Je leert jezelf begeleiden op piano.

Wie verder uitgedaagd wil worden als speler en maker kan het basispakket aanvullen met Atelier Spel waar gastdocenten je laten kennismaken met diverse speltechnieken.

Vragen naar informatie over 7WD kun je stellen via zevenwoord@hotmail.com of zevenwoord@gmail.com

 

 

GEMEENSCHAPPELIJK PROGRAMMA

Toneel 7
Voordracht 4
Algemene verbale vorming 2
Spreek en taalvaardigheid 2
Tekstanalyse 1
Hedendaagse dans 2
Zang 1
Kunstinitiatie 1
Repertoirestudie 2
Hedendaagse podiumtechnieken 2

COMPLEMENTAIR PROGRAMMA

ATELIER SPEL  
Podiumworkshops van gastdocenten 4
   
ATELIER MUZIEK  
Algemene muziekleer 2
Creatief musiceren 2
Hoofdinstrument zang/songwriting 1
Pianobegeleiding 1

TOTAAL:  28 uren als je Atelier Spel kiest, 30 uren als je Atelier Muziek kiest.