Audiovisuele vorming

Neem zeker een kijkje op de website van Audiovisuele vorming!

Een solide basisvorming in analoge en digitale mediakunsten.

In de afdeling AVV van de Kunsthumaniora leer je hoe je met hedendaagse communicatiemiddelen aan de slag kunt. Heb je interesse in fotografie, video of digitale media dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Onze vormingsrichting loopt over vier jaren. Hierin zal je worden gegidst via analoge en digitale media zoals beeldend waarnemen, beeldende vorming, fotografie, video en de moderne digitale media.

Regelmatig organiseren we gedurende de hele vorming speciale workshops met experts en kunstenaars van buitenuit om je kennis te laten nemen met artistieke projecten en de nieuwste technieken in oa. audio, animatie of video.

In onze afdeling spelen ook de algemene vakken zoals oa. wiskunde en wetenschappen een zeer belangrijke rol. Je hebt ze immers nodig om goed aan de slag te gaan met de praktische artistieke opdrachten. Het samengaan van de kunstvakken met de algemene vakken zorgt ervoor dat je een solide vorming geniet waarmee je na het zesde jaar nog alle kanten uit kunt. Maar natuurlijk ben je optimaal voorbereid voor audiovisuele opleidingen in de ’School of Arts’.

AVV staat synoniem voor een speciale uitdaging om je helemaal te verdiepen in moderne communicatiemedia en kunsten.

Meer info over doorstromingsmogelijkheden

  2e graad 3e graad
  AVV AVV
Levensbeschouwelijk vak 2 2
Nederlands 4 3
Frans 2 2
Engels 2 2
Wiskunde 4 4
Fysica 1 1
Chemie 1 1
Biologie 1  
Onderzoeksproject en GIP   2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Kunstgeschiedenis 1 2
Kunstinitiatie 1  
Beeldend Waarnemen 4  
Beeldende Vorming   2
Foto 4 4
Film 4 4
Multimedia   2