Flanders fields

De! Kunsthumaniora herdenkt de wapenstilstand van 1918 met een totaalspektakel op twee locaties in de Harmoniewijk, Campo & Campo en de! Kunsthumaniora, op 8 en 9 november .

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

In Campo&Campo, Grote Steenweg 19, Berchem, kan je komen kijken naar de uitvoering van ‘In Flanders Fields’ een compositie van Peter Thys voor koor en orkest ondersteund door een choreografie van Min Hee Bervoets en Filip Van Huffel. Geïnspireerd door vijf gedichten van frontsoldaten componeerde Peter Thys een indrukwekkend muziekstuk dat het verlangen naar vrede en de hoop naar een nieuwe samenleving uitdrukt. Zowel koor, orkest als dansers zijn leerlingen, oud-leerlingen of leerkrachten van de! Kunsthumaniora. De voorstelling duurt 40 minuten en wordt elke avond uitgevoerd om 20u en om 21u15.

In de hal van de! Kunsthumaniora, het toenmalige huis van de familie Fester, ben je welkom in het Jazz café waar wij de sfeer van de vroege jaren twintig oproepen. Een eigen jazzband, decoratie door de beeldende kunsten en een expo over de Harmoniebuurt voor en na WO I geven een beeld van de belangrijke veranderingen die WO I veroorzaakt hebben. Je bent doorlopend welkom van 20u tot 23u.

Van Campo&Campo naar de! Kunsthumaniora wandel je langs de imposante herenhuizen van de Harmoniewijk.

Een sfeervolle avond op locaties die het optimisme en de vernieuwingsdrang van de jaren na WO I nog steeds uitstralen.