Flanders Fields

De! Kunsthumaniora herdacht de wapenstilstand van 1918 met een totaalspektakel op twee locaties in de Harmoniewijk, Campo & Campo en de! Kunsthumaniora, op 8 en 9 november 2018.

In Campo & Campo, Grote Steenweg 19, Berchem, kon je komen kijken naar de uitvoering van ‘In Flanders Fields’ een compositie van Peter Thys voor koor en orkest ondersteund door een choreografie van Min Hee Bervoets en Filip Van Huffel. Geïnspireerd door vijf gedichten van frontsoldaten componeerde Peter Thys een indrukwekkend muziekstuk dat het verlangen naar vrede en de hoop naar een nieuwe samenleving uitdrukt. Zowel koor, orkest als dansers zijn leerlingen, oud-leerlingen of leerkrachten van de! Kunsthumaniora.


In de hal van de! Kunsthumaniora, het toenmalige huis van de familie Fester, was je welkom in het Jazz café waar wij de sfeer van de vroege jaren twintig opriepen. Een eigen jazzband, decoratie door de beeldende kunsten en een expo over de Harmoniebuurt voor en na WO I geven een beeld van de belangrijke veranderingen die WO I veroorzaakt hebben.