NIEUWS

Musicians For Life

Muziek voor het goede doel!

Jan Schaeken (saxofoon) en Krissie de Waard (piano), twee van onze muziekleerkrachten, spelen op zondag 16 december in de Betty Braem-zaal een benefietconcert in het kader van Music For Life. De opbrengst gaat naar vzw De BOOMhut, een opvang-gezin voor kinderen met een beperking (www.vzwdeboomhut.be).

Tickets kosten €12 in voorverkoop, €15 aan de kassa. Leerlingen van de! Kunsthumaniora (en jongeren -18) betalen €5 in voorverkoop en €8 aan de kassa.

Info en reservaties: janenkrissie@gmail.com of  https://www.facebook.com/events/2211074445844119/

Flanders fields

De! Kunsthumaniora herdenkt de wapenstilstand van 1918 met een totaalspektakel op twee locaties in de Harmoniewijk, Campo & Campo en de! Kunsthumaniora, op 8 en 9 november .

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

In Campo&Campo, Grote Steenweg 19, Berchem, kan je komen kijken naar de uitvoering van ‘In Flanders Fields’ een compositie van Peter Thys voor koor en orkest ondersteund door een choreografie van Min Hee Bervoets en Filip Van Huffel. Geïnspireerd door vijf gedichten van frontsoldaten componeerde Peter Thys een indrukwekkend muziekstuk dat het verlangen naar vrede en de hoop naar een nieuwe samenleving uitdrukt. Zowel koor, orkest als dansers zijn leerlingen, oud-leerlingen of leerkrachten van de! Kunsthumaniora. De voorstelling duurt 40 minuten en wordt elke avond uitgevoerd om 20u en om 21u15.

In de hal van de! Kunsthumaniora, het toenmalige huis van de familie Fester, ben je welkom in het Jazz café waar wij de sfeer van de vroege jaren twintig oproepen. Een eigen jazzband, decoratie door de beeldende kunsten en een expo over de Harmoniebuurt voor en na WO I geven een beeld van de belangrijke veranderingen die WO I veroorzaakt hebben. Je bent doorlopend welkom van 20u tot 23u.

Van Campo&Campo naar de! Kunsthumaniora wandel je langs de imposante herenhuizen van de Harmoniewijk.

Een sfeervolle avond op locaties die het optimisme en de vernieuwingsdrang van de jaren na WO I nog steeds uitstralen.

Oudleerlingen Ben Sledsens en Charlotte De Geyter in de New York Times!

Klik hier door naar het artikel!

Oudleerling Hans Van Netelbosch genomineerd voor Oscar!

Sons of No One' van Hans Vannetelbosch werd als enige Belgische film genomineerd voor de Oscar voor de beste studentenfilm. Vorig jaar werd de film ook al bekroond met een VAF Wildcard en met de publieksprijs tijdens het Film Fest Gent.

https://www.kortfilm.be/kortfilm/interview/hans-vannetelbosch-maakt-kans-op-een-oscar-voor-studenten

Tentoonstelling oud-leerling Ben Sledsens in de Tim Van Laere Gallery

Oud-leerling van De!Kunsthumaniora Ben Sledsens breekt door in binnen- en buitenland. Recent kwam er een monografie van zijn werk uit.

Zijn tentoonstelling, getiteld ‘Two Trees’, in de Tim Van Laere Gallery in Antwerpen, loopt van 6 september tot 20 oktober 2018.

"In de overweldigende veelzijdigheid van beeldende kunsten laat Ben Sledsens een eigen stem horen. Een stem die veel te vertellen heeft.”

“De grote, kleurrijke canvassen van de Belgische kunstenaar Ben Sledsens (°1991) zijn fantasievol en feestelijk. De invloed van grootmeesters als Matisse, Rousseau en Bruegel is in zijn werk niet ver weg maar hij vertaalt de klassieke genres van de schilderkunst - het portret, het stilleven, het interieur, het landschap - naar de beeldtaal van zijn eigen utopische universum. Geïnspireerd door de natuur ontstaan de werken van Sledsens organisch, zonder strakke lijnen of vooropgezette schema's. Het resultaat lijkt een momentopname van het gewone maar doet toch steevast bijzonder en poëtisch aan."

- Manfred Sellink, hoofddirecteur-hoofdconservator van het KMSKA

Bekijk meer werk van Ben op de site van de Tim Van Laere Gallery: www.timvanlaeregallery.com

afgebeeld werk:

BEN SLEDSENS
Two Knights and a Lady, 2018
230 x 210 cm
oil and acrylic on canvas

BEN SLEDSENS
Jaguar in the Jungle, 2018
210 x 180 cm
oil, acrylic and spray paint on canvas