Bijzondere Vorming Woordkunst-Drama / Woordkunst-Muziek

3de jaar van de 3de graad, 7WD/WM
Voorbereidend jaar Hoger Kunstonderwijs (Se-n-Se)

 

Het 7de jaar Woordkunst-Drama/Woordkunst-Muziek is een jaar waarin je grondig kennismaakt met de discipline(s), waarin je je oriënteert binnen de kunsten en voorbereidt op het Hoger (Kunst)onderwijs. Het schooljaar begint op 1 september.

Iedereen die een diploma van secundair onderwijs op zak heeft kan zich inschrijven voor de toelatingsproeven. Daarin testen we of je over de vaardigheden, het talent en de motivatie beschikt om te kunnen doorgroeien in deze discipline.

Als je slaagt voor de toelatingsproef word je een jaar lang ondergedompeld in woord & drama: je krijgt intensief toneel- en voordrachtlessen en breidt je kennis uit over de toneelgeschiedenis en de wereldliteratuur. Er wordt gewerkt aan stem en uitspraak, dans en zang.

In de optie Woordkunst-Drama maak je daarnaast ook kennis met bijzondere theatervormen en word je verder uitgedaagd als acteur, woordkunstenaar en/of theatermaker.

Wie meer aanleg en interesse heeft voor muziektheater en kleinkunst kan voor de optie Woordkunst-Muziek kiezen en het basispakket aanvullen met zang, algemene muziekleer en songwriting.

Toelatingsvoorwaarden:

  • houder zijn van een diploma secundair onderwijs of een gelijkwaardig buitenlands diploma.
  • inschrijven vóór 1 september; studenten die op 13 september proeven doen voor het Hoger Kunstonderwijs kunnen nog tot 15 september inschrijven.
  • slagen in de toelatingsproeven (info via het secretariaat en op de website).

Contact

Heb je nog vragen, stuur gerust een berichtje naar: zevenwoord@hotmail.com.

Als je wenst deel te nemen aan de toelatingsproeven, graag ook een seintje via dit e-mailadres, zodat we weten hoeveel leerlingen we kunnen verwachten.

 

LESSENTABEL

  WD WM
Algemene Verbale Vorming 2 2
Voordracht en Welsprekendheid    
- Voordracht
4 4
- Spreek- en taalvaardigheid
2 2
- Tekstanalyse
1 1
Hedendaagse Dans 2 2
Zang 1 1
Toneel    
- Toneel
7 7
- Kunstinitiatie
1 1
- Repertoire
2 2
- Multimedia
2 2
- Theaterworkshops
4  
Specifiek gedeelte Woordkunst-Muziek    
- Algemene Muziekleer
  2
- Creatief musiceren
  2
- Zang/Songwriting
  1
- Pianobegeleiding
  1
 Totaal: 28 30